Skontaktuj się z nami

Tel: + 86-20-81716752

Faks: + 86-20-86519325

Tłum: +8613533180895

E-mail:Cathy001@gdbahe.com

Dodaj: Budynek 51, 1850 Chuangyi ogród nr 200 wschód Fangcun Avenue, Liwan District, Kanton, Chiny

Aluminiowy okrągły projekt przestrzeni kosmicznej Nov 30, 2017

Wraz z rozwojem technologii, filmowanie w kinach zostało zdigitalizowane, stosy rolek filmowych nie są już ułożone w salach projekcyjnych. W dawnych czasach filmy są przechowywane w rolkach filmowych, filmy wyświetlane są w kinach poprzez uruchamianie bębnów w projektorach. Projektanci zastosowali ruch obrotowy bębnów jako temat tego kina, uchwycony i przedstawiony w efektownym i modernistycznym środowisku oglądania filmów.


5.jpg


Gdy publiczność wejdzie do holu, uderzą ją okrągłe talerze rozmieszczone po całym suficie. Rolki filmowe są przedstawiane jako ogromne okrągłe płyty o średnicy 2,8 metra, które są starannie połączone przez projektantów, razem tworzą ogromną i potężną funkcję sufitu. Te płytki są ustawione tak, aby ściśle się nakładały i są umieszczone na różnych wysokościach. Wzór słojów drewna i efekt oświetlenia razem tworzą poczucie ruchu i zawieszenia, przypominające rolki filmowe zamrożone w trakcie obrotu. Płyty są aluminiowymi panelami pomalowanymi drewnianymi wzorami, gdzie wzór słojów drewna zwiększa efekt 3D i dodaje tekstury do płaskich paneli aluminiowych .

Projektanci przyjęli kolor ziemi jako główną kolorystykę tego projektu, tworząc łagodną i ciepłą atmosferę w holu. Kamienie w 2 różnych odcieniach brązu są używane na podłodze, te długie kamienne pasy wyrównują się z okrągłym sufitem płyty, ciemniejsze kamienie imitują cienie, które te płyty rzucają na podłogę. Liniowy wzór podłogi wzmacnia również poczucie ruchu sufitu, co powoduje dynamiczną atmosferę w holu.


3.jpg


okrągłe talerze, które przedstawiają rolek filmowych, ciągną się po całym suficie, wywołując u widzów szok wizualny, ale jednocześnie odcienie ziemi tworzą ciepłą atmosferę w holu


1.jpg


paski z kamieni w 2 różnych odcieniach brązu są równoległe do okrągłych płyt pod sufitem, które są starannie połączone przez projektantów


2.jpg


6.jpg


4.jpg