Skontaktuj się z nami

Tel: + 86-20-81716752

Faks: + 86-20-86519325

Tłum: +8613533180895

E-mail:Cathy001@gdbahe.com

Dodaj: Budynek 51, 1850 Chuangyi ogród nr 200 wschód Fangcun Avenue, Liwan District, Kanton, Chiny

Pofałdowana dekoracja wnętrz - panele aluminiowe przypominające drewno Dec 01, 2017

9.jpg

Liczne falujące panele z drewna przypominają drewno, a całe wnętrze centrum dzielnicy w Szanghaju łączy społeczność lokalną i tworzy ciepłą i szczerą atmosferę.

Nazywa się Underground Forest, projekt Wutopia Lab jest zaprojektowany jako ostatnia część klubu społeczności Onepark Gubei, który ma już ukończone inne przestrzenie, takie jak fitness, joga, SPA, basen, kawa, plac zabaw dla dzieci.


10.jpg


Deweloper chciał stworzyć bardziej "zsocjalizowaną" przestrzeń, koncentrując się na tym, jak używać budynków jako narzędzia, aby aktywować sens centrów społecznościowych pod warunkiem restrykcyjnego wewnętrznego otwartego i aby dalej promować komunikację w dzielnicach


1.JPG


Dwupiętrowy budynek o powierzchni 1000 m2 składa się z sali konferencyjnej, czytelni, biblioteki dla dzieci, galerii i sali audiowizualnej. Usytuowany w Onepark Gubei - wysokiej klasy dzielnicy mieszkaniowej i urodzajnym miejscu w Szanghaju - goście wchodzą do budynku z ogromną drewnianą klatką schodową, która może być również wykorzystana jako przestrzeń publiczna do wyboru i szybkiego spojrzenia na książki.

7.jpg


Architekci chcieli stworzyć ideę bezpłatnej lektury i sztuki w przestrzeni wewnętrznej. Zostali oni powołani do przeprojektowania projektu, który już rozpoczął budowę. W konkretnej implementacji architekci stosują najbardziej rozsądny i ekonomiczny sposób interweniowania w zmiany projektu.

Bez zmiany oryginalnej struktury, podziału na strefy, norm i innych podstaw projektu sprawy, całe środowisko kosmiczne dopełnia swoje odrodzenie. Na podłodze wejściowej (na piętrze) krzywizna Wood Grain Aluminium Panel delikatnie unosi się i opada, żyrandole w kształcie chmur wiją się w tym miejscu, jakby zieleń na dziedzińcu została zaproszona do środka i udekorowana, tworząc leśną wolną przestrzeń. Mieszkańcy mogą usunąć maskę w życiu społecznym i odprężyć się tutaj z radością z festiwalu. 6.jpg

"Ponieważ ludzie muszą zostać zatopieni, architekci wykorzystali dużą powierzchnię czerni, aby osłabić stopień aktywności, a następnie wykorzystali czerń i światło, aby stworzyć bardziej prywatną, medytacyjną przestrzeń na skrzydłach, a także w łazience" - dodali architekci .

Architekci chcieli stworzyć najbardziej tajemniczy nastrój łazienki w całej społeczności. Centrum sąsiedztwa osiągnęło wizję architekta swobodnej komunikacji i myślenia.

3.jpg


5.jpg